Ahaa Teatterista

Ahaa Teatteri on tamperelainen lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut ammattiteatteri. Ahaa Teatteri on valtionosuusteatteri (vos-teatteri), lakisääteisen valtion rahoitusosuuden piiriin kuuluva teatteri.

Ahaa Teatteri kierrättää kulttuuria, vie esitykset sinne, missä niitä muutoin ei nähtäisi. Ohjelmisto painottuu uusiin kotimaisiin kantaesityksiin. Ahaa Teatteri korostaa toiminnassaan korkeaa laatua, kasvattaa tulevaisuuden teatteriyleisöä, tekee tiivistä yhteistyötä koulujen sekä kulttuuritoimijoiden kanssa. Katsojien arvostuksesta kertovat katsojamäärät. Kiertämisen ohella myös kotinäytäntöjen määrää on Tampereella lisätty ja katsojakuntaa laajennettu myös perheen pienimpiin. 

Ahaa Teatteri on yksi niistä harvoista, jonka ohjelmistoon kuuluu vakituisesti yli 13-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu teatteriesitys. Tämä katsojaryhmä on ehkä vaikeimmin tavoitettava sekä osaltaan väliinputoaja teatteritarjonnassa. Ahaa Teatteri tilaa uusia ajankohtaisia, nuorille ja lapsille suunnattuja tekstejä. Viimeisen 10 vuoden aikana 23 näytelmästä on ollut 20 kantaesityksiä. Myös nuoret tekijät, ohjaajat ja käsikirjoittajat pääsevät Ahaa Teatterin ohjelmistossa esille. Ohjelmisto on monipuolista ja sen tavoitteena on sisältää lasten ja nuorten maailmaa käsitteleviä aiheita, aikuisia katsojia unohtamatta, mahdollisimman monitahoisesti, koskettavasti ja hauskasti.

 

Toimintaa tukevat

www.minedu.fi/etusivu

www.tampere.fi