STREAK
-katkeamaton

käsikirjoitus ja ohjaus Jonna Wikström
lavastus- ja pukusuunnittelu Paula Koivunen
äänisuunnittelu Markus Bonsdorff
valosuunnittelu Antti Kauppi
koreografi Soile Ojala
musiikin sävellys ja sanoitus Aida Wikström, sovitus Markus Bonsdorff
näyttelijät Oskar Hartman, Reetta Hyreen, Roosa Lehtinen ja Teemu Mäkinen
lavasterakennus Antti Kauppi
esitystekniikka Janne Liukku
graafinen suunnittelu Johanna Häkkilä
markkinointi ja tiedotus Pia Hakala
kiertuemyynti Veera Perttula
tuotanto Tiina Järvi, Ahaa Teatteri

Tämän päivän vaatimukset nuorille ovat armottomia. On päätettävä varhain monesta asiasta. Nuoren elämässä paineita tulee paljon ulkopuolelta: pitää pärjätä ja suorittaa. Vaatimukset ahdistavat ja vaikuttavat nuoren kykyyn hallita omaa elämäänsä. Pitää valita opiskelupaikka, pitää löytää unelmien puoliso, pitää laihduttaa, olla itsevarma, kaiken kokenut. Paitsi että ei pidä. Elämässä ei pidä yhtään mitään paitsi elää. Elämä itsessään on arvokas silloinkin, kun se on täynnä keskeneräisyyttä ja ahdistusta.

On ihan OK olla epävarma ja on hyvä nähdä, että tosi monella nuorella on ihan samanlaisia tunteita. Et ole yksin asioiden äärellä. On tärkeää tunnistaa, millaisena näet itsesi ja minkälaisen tulevaisuuden haluat. Elämä on täynnä toisiaan seuraavia vaiheita. Kun yksi vaihe päättyy, toinen alkaa. On lohdullista huomata, että aikuistenkaan maailmassa ei mikään ole valmista.


Näytelmä seuraa kolmen nuoren elämää välähdyksinä streakin tavoin. Välillä mielikuvitus ottaa vallan. Mitkä tarinoista on totta ja mitkä mielikuvitusta? Mitä halutaan näyttää ja mitä piilottaa?


STREAK -raita,tapahtumasarja, putki, sarja, on somesovelluksen viestintäominaisuus kahden käyttäjän välillä. Se näyttää, kuinka monta päivää käyttäjät ovat viestitelleet toisilleen. Yksikin väliin jäänyt päivä tuhoaa streakin. Näytelmä käyttää hyväkseen somen lainalaisuuksia ja Streak toimii vertauskuvana nuoren elämälle.

Nuorten ääni tulee näytelmässä kuuluviin Pajaston työpajoissa kerätyn aineiston ja tarinoiden myötä.


Suos. 13 v. alk

Kesto 75 min, ei väliaikaa.

Kantaesitys Ahaa Teatterissa 8.2.2023.