BetteD arvioita ja palautteita

KATSOJAPALAUTTEITA:

"Se nolo tunne, kun kyyneleet ovat kasvoilla ja näytelmä on lopussa, etkä älynnyt ottaa mukaan nessuja. Näin kävi BetteD:ssä. Se on hienoa työtä ja saa vahvan suosituksen sekä 5 tähteä. Jo yläkouluikäisten nuorten olisi hyvä nähdä se. Mulle tarinasta jäi mieleen rahapula ja vanhempien
miesten suhtautuminen tyttöihin, jotka ovat vaikeita aiheita puhua. Sitä varten on teatteri, jonka kautta voi käsitellä näinkin vaikeita juttuja."


"Ajankohtaisia teemoja ja kohderyhmää puhutteleva tarina.Käsikirjoitus ja ohjaus Marika Vapaavuori.Tekstiin ja tilaan toimivan lavastuksen on suunnitellut Juho Lindström.Iso kiitos koko työryhmälle. Nuoriso menkää teatteriin. Aikuiset menkää katsomaan nuorten teatteria. Silloin ehkä ymmärrätte nuoria paremmin."

"Tänään olikin vuorossa jotain ihan muuta, kun pistäydyin Ahaa Teatterissa katsomassa näytelmän BetteD.Silloin,kun itse olin yläasteella, käytiin teattereissa koulun kanssa melko vähän - jos ollenkaan. BetteD oli kuitenkin sellainen esitys, johon opettajana veisin yläkoululaiset oppilaani. Esityksessä käsiteltiin nuorten elämässä läsnä olevia kipeitä, ahdistavia ja pelottaviakin
asioita kuten vanhemman kuolema ja/tai sairastuminen sekä seksuaalinen ahdistelu. Näiden lisäksi löytyi myös tästä meidän someaikakaudesta kumpuavia haasteita, kuten ulkonäköpaineet ja niiden kanssa eläminen sekä pelaaminen ja sen vaikutukset ihmiseen ja tämän ympäristöön.

Uskon BetteD:n herättävän hyvää keskustelua yläkoululaisten parissa ja ilmeisesti Ahaa Teatterilla on tarjota näytelmän oheen myös valmiita "opintopaketteja", jotka johdattavat teemojen äärelle ja helpottavat niiden käsittelyä tunneilla.

Piristävää nähdä välillä tällaista pienemmän budjetin teatteria ja siinä Ahaa Teatteri onnistui mielestäni oikein hyvin. Marika Vapaavuori on tavoittanut nykynuorten elämän ytimen..."

"Ajattelin ensin että näytelmä olisi hieman tylsä,mutta loppujen lopuksi olen sitä mieltä että se oli paras näkemäni näytelmä."

"Näytelmä on erittäin hyvin toteutettu ja tunteellinen! Pidän hyvin paljon eläytymisestä ja tarinasta."

"Esitys oli mahtava ja piristi mukavasti koulupäivää!"